Impressie 5e Evert van Ballegooie Lezing

Nieuws van de goede doelen
8 mei 2019

Impressie 5e Evert van Ballegooie Lezing

Op donderdag 18 januari 2018 vond de Lustrum (5e) Evert van Ballegooie lezing plaats in het Odeon Theater in Zwolle. Helaas speelde de enorme storm ons juist op die dag parten, waardoor 1/3 van de ingeschrevenen Zwolle niet bereikten. Maar de wel aanwezigen hebben genoten van één van de meeste geslaagde lezingen-series in de nu 10-jarige historie. Dat blijkt ook uit de digitaal uitgevoerde enquête waarin een beoordeling van liefst 8,7 uit de bus kwam (respons 50%).

Andrew Hattersley, Professor of Molecular Medicine aan de University of Exeter Medical School, UK hield een zeer fraaie en heldere lezing over het beter definiëren van diabetes.

Bert Keizer, arts en filosoof putte uit eigen ervaringen in zijn praktijk over het onderwerp 'Verslaving aan de diagnostiek' waardoor een uiterst leerzaam verhaal werd gepresenteerd.

Bep van Ballegooie, van haar eigen kunstbureau Arte Mista sprak over 'Ontmoetingen in de kunst'. Op zeer boeiende en inspirerende wijze wist zij deelnemers op een heel fraai verhaal te vergasten, wat ook bleek uit de vele positieve reacties tijdens het buffet.

Huisarts Francien Pingen gaf een kort overzicht van het project in Ghana "Ghaned for Health". Ammy van Gooswilligen van de stichting "NepaliMed" vertelde over het werk in Nepal. Beide projecten werden financieel ondersteund door de Evert van Ballegooie Stichting.

Voor de periode 2018-2019 konden donaties toegezegd worden voor diabetes projecten in Kenya, Nepal (2de project), DR Congo, Ghana en Oeganda.

Aan het eind van de laatste lezing werd het podium onverwacht ingenomen door zingende "Italianen". Een van de aanwezigen werd zelfs op het podium uitgenodigd, hetgeen tot nog meer enthousiasme leidde.

Hierna volgde een geanimeerd en smaakvol buffet.